dissabte, 31 de maig del 2014

Girona, City of Talent

Bona tarda bloggers!
Avui he assistit a la 1ª edició del <<Girona, City of Talent>> (Girona Talent o pels més escuets, GiTal).
Així amb 4 pinzellades es tracta d'una iniciativa per promoure el coneixement i les idees en aquesta era de noves tecnologies, internet i tendències culturals. Un grup de 40 ponents convidats que farien ponències de 20 o 5 minuts durant 3 dies, a Girona capital.

Com aquí som fans de reinventar-se, no ens podiem perdre aquesta jornada! Hem pogut impregnar-nos del talent de molts emprenedors, en diferents entorns però tots grans professionals i que desprenien ganes de posar-se mans a la massa.

Us deixo un petit recull d'alguns dels ponents que més m'han impressionat i deixat marca:

La 1ª ponència de Pau Canaleta, consultor de comunicació, que ens ha deixat el missatge següent "hem d'estar determinats, convençuts del que volem ser". Un missatge d'enfocament per començar la jornada.

Eduard Muntaner ha estat el segon, ell està darrera del UDiGital, i ens ha presentat el seu darrer projecte: Inventors4change, es basa en què mitjançant l'scratch (llenguatge de programació infantil), nens de diferents països col·laborin junts per construir, inventar noves creacions i invents en temes de desenvolupament humà que ens afecten a tots.
Veure la seva càpsula era uns dels objectius d'avui perquè com sabeu alguns, també faig tallers de robòtica, i com esperava, no m'ha deixat indiferent. 

També ansiava veure la càpsula de la Juna Albert, que ens ha animat a fer un replantejament d'idees, que l'èxit només s'aconsegueix essent positiu. Jo n'he extret el missatge següent: perseverància. Com més sotragades rebem, més haurem après i millorarem el nostre contingut. Inclús hem comprat el seu llibre!

L'Olga Felip és una jove arquitecta que ja té un gran reconeixement internacional, d'ella m'he quedat amb el fet que hem de sortir de la zona de comfort i aprofitar els moments que ens brinda la vida, les situacions oportunes que no pots deixar passar i que ella les anomena com "happy accidents".

La Sílvia Castelló, fundadora de l'espai de Qstura ens recalca mantenir els ulls ben oberts, perquè tenim idees a per tot arreu, les hem de veure. I apartar-se de males vibracions, és important rodejar-te de persones positives i deixar passar a les que tenen mala energia (sinó recordo malament, s'anomenen "toxic-friends").

I la Lia Bertran, il·lustradora i últimament tallerista i contacontes, que ens anima a perseguir els nostres somnis. Hem vist algunes il·lustracions precioses del conte "La Marta i la xocolata". 
La Laura, la Sílvia, jo, la Lia i en Xavier.
A més també ens han motivat molt la càpsula de Marc Batallé, que ens ha parlat del projecte Imaginarium i la importància del treball en equip. O com la càpsula de Xavier Majoral, creador d'Stimulo, el més important: ACTUA! La Georgina Regàs, fundadora del Museu de la Confitura, he demostrat que tot és possible (no ho digueu però m'he emocionat, m'ha caigut alguna llagrimeta) quina artistassa! No ens ha deixat iguals en Jordi Ramot, que ens ha explicat 5 idees per "startups". I en general, totes han estat molt molt interessants i motivadores!! Finalment només parlar-vos de la Carmen i la Clàudia, de jugarijugar, que ens explicàven com en les seves joguines els protagonistes sempre són els nens!

Tots aquests valors són aplicables no només a empreses i nous projectes, sinó a qualsevol moment de canvi que poguem viure, a la vida en sí. 

Realment en el cas d'EduRepte, Girona Talent ha estat tot un èxit, ha estat un lloc per poder intercanviar idees, coneixements, inquietuds... Una dosis de motivació i emprenedoria per adaptar-nos al canvi i al desenvolupament de la qualitat de vida.

Espero que d'aquí en puguin sortir futures sinèrgies perquè he conegut persones espectaculars!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada