dijous, 8 de maig del 2014

Casal Esportiu de Setmana Santa '14

Bona tarda seguidors!!

Avui vull demostrar-vos com totes les activitats que us proposo aquí al blog tenen cabuda al món real! Que són activitats ideals per mainada i que hi disfruten jugant-hi!

Com? Doncs explicant-vos el casal esportiu que es va dur a terme a Olot aquesta Setmana Santa, al gimnàs Club Karate Ashyura, amb la col·laboració d’EduRepte!

Un total de 23 participants, amb 4 monitors.
Us situo un xic, el casal es va dividir en casalet per a nens i nenes de 4 anys fins a 9 anys i el casalot de 10 fins a 17 anys. El gimnàs obria portes a les 8:45h del matí fins les 19h de la tarda.

Parlaré molt més sobre el grup de casalet perquè és on vam fer els tallers.
El primer dia, com no podia ser d’altre manera, varem començar amb dinàmiques de coneixença: dir el nostre nom, d’on som, a quina escola anavem, i el nostre esport preferit mentre ens passavem la pilota, el joc del cistell de fruites, el pistoler... aquest últim sobretot, MAI FALLA!

El taller que varem fer aquell dia va ser de FIMO! Al matí els vaig ensenyar a fer un donut, per fer-ne un clauer, i tots el vam aprendre a fer igual, perquè treballavem per primer cop el fimo i encara n’haviem d’aprendre!! Mireu quines creacions més xules!!
Un donut clauer molt original!
L'Alba amb el seu súper gelat, molt estiuenc! 
Per Sant Jordi... la rosa que va fer la Marta!
La Júlia es va inspirar amb una agulla
de pit que potser ja heu vist abans... ;)
Més donut clauers de diferents gustos!
Va agradar tan el taller que el vam repetir fins acabar existències!! Al matí, a la tarda, a totes hores demanaven: fem fimoooooo????


També vam fer un taller de... POLSERES DE GOMETES!!!!!!! Crec que vaig comprar prop de 2.000 gometes... semblava al principi una exageració però es van acabar! Creieu-me! Els que no en sabien, en varen aprendre, i de tot tipus! I evidentment, vaig ensenyar a fer les floretes! I com teniem material per fer clauers i collarets... tot va evolucionar solet, mireu! mireu!

Un braçalet-clauer
Una flor, enganxada a una polsera feta clauer! Quina imaginació tenen!
I un collaret de flors, molt primaveral!
Evidentment, si era un casal esportiu... també ens vam cansar molt!!!! Va ser un súper stage de karate, molt constructiu. A més, ja veureu a les fotografies, el CLUB karate Ashyura compta amb unes instal·lacions impressionants i varem fer karate a fora el jardí! Una passada!
Quina bona pinta eh?? Aquí us presento en Kenny, fent una classe!


M'encanta aquesta foto!
No rieu, sí... sóc cinturó blanc! Però valenta de fer les classes
amb tots ells... Sort que tinc altres aptituts que no són el karate... ;P
Que moooonos!
Ja us he dit que les instal·lacions eren impressionants no? ;)
Però espereu, espereu!! No sabeu la sorpresa del gimnàs... té una cosa... que el fa únic (si és que encara no us he convençut...) !! UN CASTELL INFLABLE!!!!!
Inflat sobre el tatami, era una atracció increïble!
El primer dia, el primer matí, casi la primera hora, he de confessar... que... corrent i parlant (per tant amb la boca oberta) em vaig empassar un mosquit, o una mosca no ho sé del cert, però que ens va espantar una mica a tots... Al final va quedar en riures i va desencadenar un joc! Jo feia d'Ainània, o sigui de jo mateixa, i els nens/es eren mosquits, i me'ls havia de menjar, caçant-los saltant al castell! Vaig quedar tan tipa que casi ni bereno ni sopo! ;D

El següent dia vam pintar samarretes (perquè el primer dia va haver-hi algun despistat que se la va deixar jejeje). Al davant vam deixar volar la creativitat i van sortir dibuixos molt xulos i al darrera ens vam posar el logo (el vaig haver de fer un per un... uffff!!!).
En Pol pintant el logo del gimnàs! Quin pillo més adorable! 
Quines artistasses estan fetes la Maria, la Júlia i l'Alba!

Ara una endevinalla... Endevineu què és el que feien sempre que podien, a totes hores: menjant, jugant, i a qualsevol lloc....????
Ho arribo a saber i en compro 4.000!!!!
La tarda del segon dia va passar una cosa espectacular... bé, per a mi que sóc biòloga, va ser espectacular. Vosaltres em direu què us sembla.

Jugant a fora es van trobar una sargantana morta dins una bassa d'aigua i se'm va acudir explicar-los una mica d'anatomia! Ràpidament vaig anar a buscar unes tisores i unes pinces... i la vaig obrir amb una expectació molt observadora. Sí sí... una dissecció en ple camp! Vam descobrir com estaven situats els òrgans i varen poder distinguir perfectament els budells, el cor, tota la caixa toràcica, el fetge, la bufeta i l'estòmac. I també una cosa que els va fer molt riure... els testicles. Ostres Ainània era un sargantanu!!!!! I reien per sota el nas.

Ara ve el que em va emocionar, li van fer un enterrament i li van donar les gràcies per haver contribuït a la ciència i ajudar-los a entendre la natura!!! (Espereu que em cau la llagrimeta, això va ser nivell Avatar!)
Va ser molt bonic veure'ls treballar en equip, es varen dividir les tasques (un va cavar el forat, unes recollien flors, altres recollien pedres, unes altres varen fer la creu i les que quedaven escrivien el discurs...!!!!) Un gran exemple de cooperació! (en tinc un video, quan pugui l'edito i el penjo!!)
M'agrada aquesta foto, és el resum del treball en equip!
Obviant, està clar, les faltes, són o no són adorables?
Atenció al detall que la creu també porta GOMETES!!!!!
Per fi us presento a la Noe i al petit Yulian!! (Fixeu-vos que la Noe porta un súper collaret de fimoooo uooo)
En realitat, tot el que he dit és mentida, l'atracció constant va ser en Yulian, que toooootes les nenes li volien fer petons, abraçades... nens i nenes li van fer varies polseres de gometes per anar a la moda!

A la foto veieu banyadors... Ens va fer un temps fantàstic!! I també vam aprofitar per remullar-nos una mica!

L'última nit els pares van deixar-los quedar a sopar i dormir (portaven tuppers i sacs) i inclús vam fer una petita excursió noctura per veure Olot de nit!
Portaven el tupper de casa per evitar problemes i dietes especials!
Vistes de pell de gallina! Des del volcà Montsacopa!
Evidentment la nit va ser una xauxa, jocs i esbalotament, mentres el grup dels més grans explicàven històries de por a l'ermita de Sant Francesc!
Bon dia!!! Algú ha roncat?? 
Tots semblaven cuques de llum dins el sac!
L'últim dia varem juntar grups, i tots junts (cada gran vigilava i donava la mà a un petit) vam fer una petita excursió!
Mentres els més valents visitaven la cova de les Feixes... 
Els petits buscavem animalons a la riera de Ridaura.
No en vam trobar cap però sí que vam posar algun peu dins l'aigua! jejejej
I l'últim dinar de grup! L'entrepà que no falti mai a les excursions!!!
Dels gran no us puc explicar gaires anècdotes, però sé de bon troç que s'ho varen passar de fàbula. Tornaven sempre rient i explicant les trifulques viscudes!
Cada dia marxaven amb bici i feien una excursió diferent.
Les 9 del matí del primer dia! Un gran somriure i carregats d'energia! 
El primer dia direcció la Vall del Bac!
Ui ui, que ja teniem problemes aquí eh...
El segon dia cap a Cogolls! Sé d'algun valent que inclús es va banyar! Que freda l'aigua!!!!
Què més us puc explicar... una imatge val més que mil paraules! I tant nens com monitors vàrem disfrutar al màxim d'aquest stage esportiu! Realment és per repetir! Ah si? Doncs podeu repetir!!! Perquè ja estàn preparant un casal d'estiu! Amb més activitats i més aventura!!!!! 

Només cal que us poseu en contacte amb el CLUB Karate Ashyura (cliqueu per anar al enllaç)!!!! Jo no hi podré ser, perquè tinc altres plans que ja us explicaré, però de veritat que val molt la pena. Ja veieu que és un casal molt familiar i per a mi va ser més que inoblidable!!!

Gràcies a totes les families i al club per deixar-me participar en aquesta experiència!!
Això és el que em vaig emportar, no hi ha gaires més coses que omplin més que això!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada