L'autora i el seu repteBenvinguts a tots i totes!

Sóc l'Ainània, autora d'aquest blog.

El 2013, cansada de veure sempre el mateix en tot tipus d'activitat en el lleure, se'm va acudir crear aquest blog per publicar nous materials, idees, experiments, noves invencions, etc. per reinventar-nos una mica.

El fet que és que no només em dedicava a l'educació en el lleure, sinó també curricularment i extracurricularment... I, és clar, l'idea inicial del blog va anar canviar fins que em presentava així:

"Sóc biòloga i actualment estic cursant el màster (antigament anomenat C.A.P) de Formació del Professorat per ser professora de ciències naturals.

Al acabar la carrera em vaig especialitzar en neurogenètica, però al arribar a les portes del doctorat vaig veure que aquell món no era per a mi, i tot i la falta d'oposicions i poca feina en general, vaig decidir readreçar el meu camí cap al meu somni: EDUCAR.

Hi ha moltes maneres d'educar, a cada una de les nostres cases estem educant, a l'escola, l'institut, també educa el monitor o director de lleure, i fins i tot el desconegut que avui al carrer ha dit bon dia! L'educació és a per tot.

Per això vaig voler crear aquest blog, per explicar-vos des del meu punt de vista com cada petit detall pot ensenyar algun valor, fer-vos reflexionar sobre temes innovadors, cada manualitat pot desenvolupar noves idees... o més aviat, com hem de reinventar-nos per educar als nous nens i adolescents d'avui en dia.
I per aplicar el que escric, he de dir al meu favor que sóc professora d'extraescolars de robòtica, a primària i parvulari! També formo part de l'equip de formadors de Ciència Divertida Barcelona, on muntem petits laboratoris a les aules per incentivar l'interès dels alumnes. Hem d'adaptar-nos als nous canvis!

Ara ve la pregunta: Si els nens d'avui no tenen els mateixos recursos de fa 50 anys, si les tecnologies han avançat, si les lleis han variat i fins i tot, discernim diferents tipus d'inteligències... Per què l'educació no ha fet aquest gran salt? Perquè seguim amb el mateix sistema educatiu?

Per a mi, la resposta és molt fàcil si ho penses bé: AVUI TOCA REINVENTAR-NOS. Reinventar la manera d'ensenyar, l'explicació que es fa a classe, la metodologia o la manera d'evaluar; toca fer experimentar més als nens i joves, avui s'ha de sentir, s'ha d'olorar, de tocar, s'ha de veure aquest canvi! El 'saber' és fantàstic i ningú hauria de trobar-lo avorrit ni cansat.

Per això també sóc directora d'activitats educatives en el lleure. Sóc professora dels mòduls de salut, educació ambiental i eventualment del d'avaluació, de l'Escola d'educadors en el lleure l'Empordà. Formem monitors i directors de lleure. I per als més joves, de 14 a 17 anys, l'Associació EduRepte té una escola de premonitors a l'espai Zona Jove de La Bisbal d'Empordà. Fem cursos al estiu!

I si no en teniu prou... també sóc cap d'Unitat de Llops i Daines del cau AEiG Montgrí!

Tot per ser eficient en l'educació integral!!


No sé què em depararà el futur: potser seré professora, potser directora d'un casal, o qui sap si tindré una casa natura... El que sí sé, és que jo he vingut a ensenyar, aquesta és la meva missió a la vida i aquest blog és el meu punt d'inici." - Juliol 2014


Actualment, per sort, la meva carrera professional ja no és aquesta però el meu repte segueix essent el mateix, reinventar-nos, adaptar-nos als canvis o fins i tot adelantar-nos, ser creatius, motivadors... lluitem per ser bons educadors!


Sóc professora d'Experimentals a l'Escola-Institut Vedruna Palamós, professora del CFGS d'Animació d'Activitats FísicoEsportives, professora de l'Escola l'Empordà i presidenta de l'Associació EduRepte (fruit d'aquest blog) que treballa formant premonitors en activitats de lleure d'Educació Ambiental.

Dins de l'institut, fora o entremig busco remoure els meus alumnes per dins a través de la ciència, la natura i les emocions, l'educació demana un candi i per això nosaltres hem de ser els primers!
- Setembre 2015

Benvinguts al meu repte personal! Suma't a la revolució!!


CONTACTE:
infoedurepte@gmail.com