diumenge, 9 de març de 2014

"Rainbow Loom" o "Polseres de Gometes"

 Benvolguts seguidors i lectors ocasionals!!

Avui estic molt molt contenta! HILARIOUS!! Dijous vaig firmar un contracte de feina amb l’empresa FunScience (Ciència Divertida Barcelona)!!!!!!!!!!!! Pot ser algun dia faig un post sobre com de guai és l’empresa, si em donen permís des de dalt.

Vaig al gra, des de divendres visito i visitaré MOOOOOOLTES escoles de tot Catalunya i sabeu què és el que ha revolucionat les hores del pati, les hores mortes i les no tan mortes?

Els RAINBOW LOOM BRACELET, o també POLSERES DE GOMETES!!


Es tracta de entrellaçar les gometes de plàstic elàstiques per lligar-les entre sí. I enganxades per cada extrem amb una peça de plàstic en forma de infinit (com a la foto) o forma de "c".


Es pot dissenyar mitjançant un mini-teler (loom) o també manualment (us he fet dos tutorials que facilito el link més avall). També podeu ajudant-vos de bolígrafs, amb una pinça d’estendre roba, o agulles de fer ganxet! Hi ha moltes possibilitats i moltes variants!

Gometes
Aquesta activitats ja ha captivat nens, adolescents i inclús alguns adults i serveix per crear tot tipus de manualitats; principalment polseres, però també collarets, penjolls, clauers, bolsos, fundes per a mòbils i tot el que la imaginació permeti!!

Aquesta tendència ve dels Estats Units, on ja va causar furor a les escoles de tot el país.

Mireu si ha vingut amb força, que no ha entrat només a llars i escoles, sinó que ha arribat fins i tot a “Els Matins de TV3” !!!!! Dilluns passat 03/03/14, dia de festa de lliure elecció de moltes escoles pel carnaval, al programa varen parlar-ne. Podeu clicar l’imatge per veure’n l’emissió:


També podreu veure de primera mà les diferents maneres de crear les polseres de gomes i diferents tipus. A la següent foto porto una de tipus senzill “single strand” que em va regalar el Màrius el dissabte i una de tipus “fish tail”.


A la següent foto, començant de la mà cap al braç i fet amb gometes; primer un braçalet tipus "invertit" (queda un color a cada costat), una tipus "fishtail" i una altre "fishtail" però amb gometes de colors irregulars, que en la mateixa gometa hi ha diferents colors: 

I perquè aquesta fal·lera? Què té de positiu? Avantatges? 

Mentres els nens/es ho veuen com un entreteniment, pares i educadors ho veuen com una eina que estimula la motricitat. Com és una art manual, presenta grans beneficis en el desenvolupament cognitiu dels mes petits. Experts asseguren que les activitats com teixir, tallar, enllaçar, entre altres, estimules no només la capacitat artística i creativitat sinó també el pensament abstracte, ja que l'interacció de colors, línies i ús de l'espai fa que adquireixin facilitats per entendre i resoldre problemes matemàtics, espaials i de llenguatge.

Un dels avantatges per a mi més satisfactoris és la desintoxicació de les xarxes socials, mòbils i altres tecnologies. Augmenta la comunicació entre ells, habilitats socials, integració i la recursivitat.

Arribar a un col·legi i veure que al pati tot són grupets on fan pulseres, que se les regales entre ells, les intercanvien, en fan com a agraïment a familiars i amics... és fantàstic!!

NOVETAT!! 
Per fer aquest post més interessant, he fet dos vídeo-tutorials que he penjat al YouTube. Són els meus primers tutorials, per tant s’accepten tot tipus de comentaris constructius!!! Gràcies!!!!!

L’idea és que només vaig trobar un parell de tutorials que ho expliquessin en català i es veien molt malament, i ja hi som: l’Ainània amb EduRepte, s’apunta a un bombardeo.

TUTORIAL SOBRE COM FER UNA POLSERA DE GOMETES TIPUS "FISHTAIL": 

TUTORIAL SOBRE COM FER UNA FLOR-CLAUER AMB GOMETES ELÀSTIQUES:
 Video tutorial al YouTube d'EduRepte:


I per aquesta setmana ja està! Em despedeixo amb dues últimes idees més:

Una polsera que va sortir massa llarga la Clàudia la va convertir en una goma de cabell! Molt original!!!

Una papallona molt fàcil de fer, podeu buscar-ne un tutorial o si hi ha demanda, el puc fer jo.