dissabte, 20 de setembre del 2014

The Park(ing) Day i hola de nou!

Hola de nou bloggers!

Torno a obrir el blog després de l'estiu! Ara toca Sant Tornem-hi: al cole, a l'institut, a la feina, a la universitat... i bones vacances als afortunats que les feu ara al setembre (tindreu més bon temps que al juliol, bona elecció) !

Havia pensat en reobrir el blog amb una entrada sobre l'escola de premonitors que EduRepte va obrir a La Bisbal d'Empordà, amb la col·laboració de l'Escola Empordà i l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, ja que l'últim post era l'informació per l'inscripció del mateix... peeeeeerò.... AHIR VA SER EL PARK(ING) DAY 2014!!!!!!!!!!!


I des d'EduRepte no vam poder evitar passejar-nos per Barcelona, fer algunes fotos i explicar-vos què té d'important i d'encant aquest dia.

I així em posava a escriure-us doncs, menjant una pera, bebent tè negre amb gel i escoltant Mishima; us dono la benvinguda. Gràcies per llegir!


THE PARK(ING) DAY

¿Pero esto que eeeees? Es tracta d'un esdeveniment anual i mundial on els veïns dels barris, entitats ambientals, socials, artístiques, col·lectius i/o altres...  transformen, per un dia, places públiques d'aparcament de cotxes en petits espais verds, lúdics o de descans per reivindicar una ciutat més verda(ueee!),  amb més espai públic (ueee!), amb més qualitat ambiental (ueee!) i sostenible (ue ue uee!). Sempre es celebra el tercer divendres de setembre de cada any i aquest any era el primer que es celebrava a Barcelona de manera coordinada (impulsat per l'Espai Ambiental @espaiambiental).

Plaça de pàrking muntat per @silvianitid/ @yokbarcelona. Gràcies per deixar-nos fer la foto! També veiem un super test molt xulo de @gaiabarcelona.


Un park.ing original i interactiu, una proposta de @quefascarlota / @mhodiuelcor.
I aquí una aportació, també interactiva d' +El Globus Vermell @elglobusvermell.
Què podem treballar amb aquest dia?
- L'importància de les plantes / respecte per la natura
- Mobilitat sostenible
- Contaminació atmosfèrica i acústica
- Participació en esdeveniments socials, cooperació i treball en grup

Per exemple, al park.ing situat al costat de l'Arc de Triomf, qui volgués podia portar el seu test amb una planta i participar en aquest dia fent una petita aportació... mireu mireu:

Aquí veiem aportacions de la gent, com per exemple els testos blau i rosa de @aniiportela, o el vermell de @allverd.
Algú va deixar una bonica dedicatòria, IG @edurepte
La gràcia és que, tal i com ens anima la pàgina web internacional d'aquest esdeveniment, no només pensem en la sostenibilitat un dia l'any! Sinó que hem d'intentar canviar la ment continuament. Que el moviment creixi per tenir unes ciutats més verdes!
També podeu consultar la web de l'event a Barcelona, per a més informació.

L'APUNT: Us heu fixat bé amb el cartell?  Són siluetes de cotxes, incloses les copes dels arbres! Molt ben pensat i original.

Si no he llegit malament, ja són 170 ciutats que s'han sumat a aquest moviment.

Us adjunto un parell de fotos més que m'han agradat per ensenyar-vos, però també les podeu buscar-ne vosaltres mateixos a través del hastag #parkingdaybcn2014, aquestes i moltes més!


Font







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada